Opskrift: Nå dit mål gennem dine stærke sider

positiv psykologi styrker
Blogpost - nå dine mål

Har du oplevet, at du nogle gange sætter dig mål, som du af en eller anden grund ikke får indfriet? Det kan være de klassiske nytårsfortsætter, som ”Nu begynder jeg at løbe 3 gange om ugen” – eller ”Det er slut med at købe tøj hele tiden. Jeg køber ikke noget før til februar”.

Og selv om det er et klart mål, hvad sker der så? Du løber 3 gange den første uge, og så er det slut. Eller du lader dig friste af januar-udsalget, og kommer alligevel til liiiggge at købe den der flotte skjorte.

Psykologien bag, at dine egne mål ikke holder, kunne jeg skrive en helt selvstændig blog om. Det gør jeg ikke lige her. Nu handler det nemlig om, hvad du kan gøre for at hjælpe dig selv med bedre at nå dine mål.

Opskriften:

En eller to af dine signaturstyrker. (Hvis du ikke ved, hvad de er, så se mere her)

En smule kreativitet

Dit mål

Du skal først og fremmest vælge en af dine signaturstyrker, som du mener kan hjælpe dig med at indfri dit mål. Hvis du gerne vil begynde at løbe 3 gange om ugen, så kræver det en vis vedholdenhed og selvkontrol. Det er to styrker, som du måske allerede har som signaturstyrker? I det tilfælde, så bliver det nok ikke svært at holde dig til planen. Men hvis vedholdenhed og selvkontrol ikke lige er blandt de mest naturlige styrker for dig, så har du brug for at hænge din plan op på noget andet.

Måske har du videbegær som en signaturstyrke. Så kan du vælge, at du vil bruge lige netop denne styrke til dit projekt. Du kan nørde ned i, hvordan du mest optimalt træner dig op til faktisk at kunne holde til at løbe 3 gange om ugen. Du kan også dykke ned i, hvordan du bruger din vejrtrækning bedst mulig under løbet. Alt det du kan gøre for at binde målet om at løbe sammen med din signaturstyrke, giver dig større chance for at lykkes.

Du kunne også vælge at bruge en styrke som værdsættelse af skønhed. Aftal med dig selv, at du vil løbe steder, hvor du har mulighed for at nyde smuk natur eller flot arkitektur. Fokuser på det, mens du løber, så du kan mærke, at den energi styrken giver, bliver bundet sammen med løbeturen.

I tilfældet med ikke at købe tøj hele januar, kan du måske bruge en signaturstyrke som kærlighed. Den styrke indebærer, at du lægger stor vægt på de nære relationer. Så her kunne du lave en aftale med en veninde, om at I gjorde det sammen. Forpligtelsen overfor en anden, hvis nærhed du værdsætter, vil være en reminder om at holde dig til din plan. Du kunne også bruge en styrke som perspektiv. Sæt dit behov for nyt tøj overfor de miljøudfordringer hele tøjindustrien medvirker til, og så var en måned uden nyt tøj måske okay.

Hvis du vil øve dig på at bruge din signaturstyrke til at nå et mål, så lav en helt konkret plan for, hvordan det skal virke. Jo mere udførlig din plan er, jo bedre vil den sandsynligvis virke.

Start med at vælge et mindre mål, som du har sat dig – brug opskriften – bind målet til en signaturstyrke – og observer så, hvordan det går.

Minikursus - 0 Kr

Sådan tiltrækker du de gode arbejdsopgaver.

På 4x10 minutter kan du være på vej til dit drømmejob - helt uden at skifte arbejde.

Lander i din indbakke, hvis du melder dig til her.

Du kan altid afmelde dig igen, og jeg sender ikke spam.